×

Stichting Marenland

De Togtemaarschool valt onder het bevoegd gezag van Stichting Openbaar Onderwijs Marenland. Marenland heeft 22 basisscholen in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer. De scholen verschillen in onderwijsaanpak, sfeer en grootte. Er is een aantal onderwerpen waar we in gezamenlijkheid aan werken. De komende jaren willen we flinke stappen zetten in:

  • Kwaliteit

In alles wat we doen staat kwaliteit voorop. Wat we doen doen we goed. Samen met onze partners werken we aan een sterk onderwijs- en ondersteuningsaanbod. Gericht op het vergroten van kansen voor ieder kind.

  • Talenten

Omdat het fijn is om (later) dingen te doen waar je goed in bent en om kansen te bieden, benutten we onze eigen talenten en laten we ook leerlingen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Dat doen we in samenwerking met onze partners.

  • Toekomst

We voelen ons verantwoordelijk voor de verbinding van onze leerlingen met de (toekomstige) samenleving. Een voorwaarde om kansen te krijgen. We leren ze allerlei vaardigheden op dit gebied. Zoals het kunnen omgaan met verschillen (diversiteit), maar ook vaardigheden op media en ICT-gebied.

  • Professionaliteit

Om iedere leerling de beste kansen te kunnen bieden blijven we ons ontwikkelen. Dat doen we vanuit professionele leergemeenschappen waar ontwikkelen, eigenaarschap en verantwoording afleggen hand in hand gaan.

  • Samenwerking

Samenwerking binnen onze Integrale Kind Centra, met de scholen van Noordkwartier en kinderopvang Kids2b, is voor ons een vanzelfsprekendheid. Daarnaast werken we samen met ouders en organisaties en bedrijven in de regio. Want samen kunnen we meer: een buitenkans voor ieder kind!

Voor de ondersteuning van de scholen beschikt Marenland over een eigen onderwijsbureau.

Zie voor meer informatie over Marenland: www.marenland.org

Spreekt ons verhaal u aan en wilt u kennismaken?

Dan maken we graag een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertellen we van alles over onze school: vanuit welke visie we werken, over hoe de leerlingenzorg is geregeld
en hoe een schooldag eruit ziet.

Aanmelden voor kennismakingsgesprek