Algemeen

De naam Togtemaar is een samenvoeging van de woorden togt en maar. Beide betekenen vaart of sloot. De Togtemaarschool is gebouwd op een plaats waar de Togt kruiste met een Maar. Het logo van de Togtemaarschool, met de kikker, is terug te voeren op deze natte omgeving. De school is, op de huidige locatie, circa 40 jaar geleden in gebruik genomen, maar er is al vanaf 1859 sprake van openbaar onderwijs in Bedum. In schooljaar 2019-2020 hopen we het nieuw te realiseren schoolgebouw, op ongeveer 50 meter van de huidige locatie, te kunnen betrekken. Op dit moment zitten ruim 200 leerlingen op onze school, verdeeld over negen groepen.