Huisvesting

De Togtemaarschool is op dit moment gehuisvest in een gelijkvloers schoolgebouw aan De Vlijt in Bedum. Dit gebouw is in 1978 in gebruik genomen. Het beschikt over een centrale hal, dertien leslokalen, twee speellokalen (voor kleutergym en activiteiten), een directieruimte, een IB-ruimte en een personeelskamer. Op dit moment hebben we negen groepen. Daardoor hebben we een paar lokalen over. Die worden gebruikt voor leerpleinen en extra lesruimtes. Een van de ruimtes is ingericht als handenarbeidlokaal.

Omdat het huidige gebouw niet aardbevingsbestendig is, wat overigens zeker niet betekent dat het onveilig is, wordt in de nabije toekomst een nieuw schoolgebouw gerealiseerd, vlak naast de huidige locatie. Het nieuwe schoolgebouw wordt hoogbouw, met op de begane grond de gemeenschappelijke ruimte (waarvan een deel gebruikt wordt als speellokaal), 6 lokalen en twee kantoren. Op de eerste verdieping bevinden zich nog 4 lokalen en een extra lesruimte.